Spoločnosť ERIKS kupuje spoločnosť Alfa Techniek, Almere, Holandsko

Predstavenstvo ERIKS nv

+31-72 54 75 888

31. marca 2010

Spoločnosť ERIKS posilňuje svoju pozíciu v oblasti výrobkov z technickej gumy a tesniacich technológií.

Skupina ERIKS bv dosiahla principiálnu dohodu okúpespoločnosti Alfa Techniek bvso sídlom v mesteAlmere, Holandsko.

Spoločnosť Alfa Techniek je súčasťou spoločnosti MRC Transmark a má pevnú pozíciu v oblasti vývoja a dodávania inovatívnych produktov vyrobených z gumy, tesniacich technológií a konektorov na holandskom a európskom trhu.

Spoločnosť dodáva svoje produkty priamo výrobcom strojov a zariadení a dosahuje tržby vo výške 9 miliónov eur (z toho 70 % v Holandsku a zvyšok v ďalších krajinách Európy) s približne 14 zamestnancami.

Akvizíciou spoločnosti Alfa Techniek skupina ERIKS posilňuje svoju pozíciu v oblasti produktov vyrobených z technickej gumy a tesniacej technológie. Pre mnoho medzinárodných výrobcov strojov a zariadení je spoločnosť Alfa Techniek partnerom vo vývoji aj dodávateľom. Spolupráca na konštruovaní a zdieľanie know-how v oblasti zaisťovania zdrojov je pre skupinu ERIKS krokom vpred. Okrem toho sú európski zákazníci spoločnosti Alfa Techniek vynikajúcou základňou pre stratégiu skupiny ERIKS na rozšírenie svojich aktivít v oblasti produktov vyrobených z technickej gumy  a tesniacej technológie v Európe.

Aktivity spoločnosti Alfa Techniek budú integrované do obchodnej jednotky Produkty vyrobené z gumy a tesniaca technológia skupiny ERIKS bv.

Spoločnosť Alfa Techniek bude pokračovať vo svojich aktivitách zo svojej prevádzky v Almere.

© ERIKS nv, 2016.