Spoločnosť ERIKS získala spoločnosť Hertel Industrial Sealings

O spoločnosti Hertel Industrial Sealings (HIS)

Spoločnosť Hertel Industrial Sealings je špecializovanou súčasťou skupiny Hertel Group a značne nezávislou prevádzkou v rámci skupiny Hertel Group. HIS má silné postavenie na trhu tesniacich krúžkov v Holandsku aj Belgicku. V rámci spoločnosti ERIKS bude spoločnosť HIS posilňovať existujúce obchodné činnosti spoločnosti ERIKS v oblasti tesniacich krúžkov v Holandsku a Belgicku. Spoločnosť vytvára ročný obrat vo výške 23 miliónov EUR s približne 100 zamestnancami.

Spoločnosť ERIKS, založená v roku 1940, je vedúcim medzinárodným poskytovateľom priemyselných produktov a služieb, ktorý ponúka širokú škálu vysokokvalitných strojných komponentov a súvisiace technické a logistické služby. Aktuálny sortiment produktov spoločnosti ERIKS vrátane technických a logistických služieb, ktoré tvoria jej súčasť, je rozdelený do piatich základných činností:

tesniace technológie;

prietokové technológie;

ložiská a prenos mechanickej energie vrátane elektromechanických služieb a monitorovania stavu;

priemyselné plasty a nástroje a produkty údržby.

Skupina ERIKS v súčasnosti pozostáva z viac ako 60 spoločností s pobočkami v 25 krajinách, ktorých služby využíva vyše 200 000 zákazníkov. V roku 2010 skupina ERIKS vykázala čistý obrat vo výške 1,1 miliardy EUR (1,6 miliardy USD). Spoločnosť ERIKS je dcérskou spoločnosťou v úplnom vlastníctve spoločnosti SHV Holdings N.V., súkromnej rodinnej spoločnosti s čistým obratom vo výške 16,0 miliárd EUR (23,1 miliárd USD) v roku 2010. Viac informácií nájdete na stránke www.eriks.com