Akvizícia spoločnosti Advanced Sealing v USA

+31-72 54 75 888

8. júla 2014

AKVIZÍCIA SPOLOČNOSTI ADVANCED SEALING V USA

Skupina ERIKS získala ku dňu 30. júna 2014 spoločnosť Advanced Sealing prostredníctvom svojej prevádzkovej spoločnosti Lewis-Goetz. Spoločnosť je vedúcim poskytovateľom priemyselných služieb so sídlom v Pittsburghu, čo sa týka rôznych priemyselných produktov vrátane priemyselných hadíc, pásových dopravníkov, ventilov a tesniacich krúžkov.

Spoločnosť Advanced Sealing je výrobca a distribútor širokého sortimentu produktov kvapalinových tesnení pre zariadenia na rafináciu, chemické spracovanie, výrobu energie a čistenie odpadových vôd. Advanced Sealing, popredná spoločnosť v oblasti tesnení pre zákazníkov, ktorí hľadajú nové riešenia pre odveké problémy, poskytuje širokú kombináciu produktov vrátane kovových a nekovových prírubových tesnení, ventilových tesnení, kovových a elastomérových hadíc, závrtných skrutiek, šesťhranných matíc, odvádzačov kondenzátu a tesnení výmenníka tepla. Spoločnosť Advanced Sealing sa osobitne zameriava na produkty v oblasti fugitívnej emisie, pričom preukázateľne spĺňa a prekračuje dnešné náročné normy v oblasti tesnení v rámci programu na zisťovanie únikov a ich opráv (LDAR). Spoločnosť Advanced Sealing bola zaregistrovaná v roku 1988 a jej prevádzky sa nachádzajú v meste Cerritos v štáte Kalifornia a v meste Pascagoula v štáte Mississippi v USA.

Akvizícia spoločnosti Advanced Sealing predstavuje kvalitné produkty a kvalifikovaných pracovníkov orientovaných na zákazníka, pričom ďalej posilňuje prístup zameraný na riešenia spoločnosti Lewis-Goetz.

Spoločnosť Lewis-Goetz je súčasťou skupiny spoločností ERIKS, ktorá je jedným z najväčších priemyselných distribútorov na svete. Vďaka ročnému obratu, ktorý presahuje 800 miliónov USD, sa severoamerické subjekty skupiny ERIKS radia medzi 20 najväčších priemyselných distribútorov podľa zoznamu vedúcich spoločností na trhu spoločnosti Modern Distribution Management z roku 2014.

Spoločnosť ERIKS, založená v roku 1940, je vedúcim medzinárodným poskytovateľom priemyselných služieb, ktorý ponúka širokú škálu technických komponentov a súvisiace technické a logistické služby. Aktuálny sortiment produktov spoločnosti ERIKS je rozdelený do piatich základných činností: prietokové technológie, tesniace a gumené technológie; priemyselné plasty, prvky na prenos výkonu a ložiská a nástroje, údržba a bezpečnostné produkty. Skupinu ERIKS v súčasnosti tvorí viac ako 60 spoločností so 450 pobočkami v 27 krajinách, ktorých služby využíva vyše 200 000 zákazníkov v priemyselnom odvetví údržby, prvovýrobcov (OEM) a zákazníkov v odvetví distribúcie produktov. V roku 2013 skupina ERIKS vykázala čistý obrat vo výške približne 1,8 miliardy EUR (2,3 miliardy USD) so 7 500 zamestnancami. Spoločnosť ERIKS je dcérskou spoločnosťou v úplnom vlastníctve spoločnosti SHV Holdings N.V., rodinnej nadnárodnej spoločnosti s čistým obratom vo výške 20,0 miliárd EUR (25,6 miliárd USD) v roku 2012.