Akvizícia spoločnosti Action Industrial Group

Dňa 9. apríla 2015 získala spoločnosť Lewis-Goetz spoločnosť Action Industrial Group (USA), výrobcu a distribútora so sídlom v štáte Južná Karolína, USA, so špecializáciou v oblasti upínadiel, tesniacich krúžkov, hadíc a priemyselných konštrukčných nástrojov a tovarov. Akvizíciou do aktivít spoločnosti Lewis-Goetz pribúda sedem prevádzok v juhovýchodnej oblasti USA, ako aj dôležité výrobné technológie týkajúce sa tesniacich krúžkov. Action Industrial Group zamestnáva 78 zamestnancov.

„Táto akvizícia bude stavať na našej silnej pozícii v juhovýchodnej oblasti USA a rozširovať naše pôsobenie do miest ako je Memphis a Greenville. Takisto očakávame rozšírenie nášho priemyselného záberu na oblasť údržby zariadení,“ hovorí Don Evans, výkonný riaditeľ spoločnosti Lewis-Goetz. V rámci spoločnosti Lewis-Goetz bude mať tím v spoločnosti Action Industrial Group príležitosť rozšíriť svoje pôsobenie so širším prístupom k zdrojom a lepšími možnosťami vzájomného predaja a nákupu produktov.

Lewis-Goetz je súčasťou skupiny spoločností ERIKS, jedného z najväčších priemyselných distribútorov na svete. Vďaka ročnému obratu, ktorý presahuje 900 miliónov USD, sa severoamerické subjekty skupiny ERIKS radia medzi 20 najväčších priemyselných distribútorov podľa zoznamu vedúcich spoločností na trhu spoločnosti Modern Distribution Management z roku 2014.

© ERIKS nv, 2016.